Tiffany & Co обещава да предостави безпрецедентни подробности за произхода на своите диаманти, като уведомява клиентите къде точно е добит, сортиран и изрязан всеки камък.

Базираният в Ню Йорк бижутер казва, че ще сподели „пълното майсторско пътешествие“ за всеки новоизточен, индивидуално регистриран камък от 0,18 карата или повече, за да покаже своя ангажимент за пълна проследимост.

Той стана първият луксозен бижутер, който разкри региона или страните на произход на своите диаманти през януари 2019 г.

Тифани казва, че не купува от Зимбабве и Ангола, които описва като „области на безпокойство“.

„Диамантената индустрия като цяло все още е много непрозрачна по отношение на веригата за доставки на бижута. Нашите клиенти заслужават да знаят, че диамантът на Тифани е произведен с най-високи стандарти, не само по отношение на качеството, но и по отношение на социалната и екологичната отговорност.

Предизвикателствата при проследяването на тази информация означава, че са били необходими близо две десетилетия, докато компанията представи пълното разкриване на пътя на диаманта.

Тифани доставя повечето от своите диаманти от Австралия, Ботсвана, Канада, Намибия, Русия и Южна Африка и ги реже в собствените си работилници в Белгия, Мавриций, Ботсвана, Виетнам Камбоджа и САЩ.