Защо жените обичат среброто? Подобно на златото, среброто символизира богатството и просперитета. Той увеличава съоръжението на повечето камъни, като същевременно ги активира с най-голям потенциал, особено тюркоаз и корали. Това е металът на емоциите, психическия ум и на любовта и изцелението. Сигурен съм, че има и други причини, но това са само ELI5.

Защо човек носи огърлица с диаманти или изумруди на врата си, а не златни верижки около врата си? Редактиране - Не се заемам за какъвто и да е отговор в стил ELI5, просто нещо, което да ми помогне да разбера защо това стана толкова популярно. Също така, ако някой може да обясни как работи в допълнителни подробности, това може да е чудесно. EDIT 2 - Благодаря на всички, имам сравнително добро разбиране сега! Надявам се, че и вие всички имате страхотен ден :)

Съвместим за основната част? И какво е златото? Предположих, че се твърди, че е * лъскав. * Благодаря ти! не съм за първи път в Reddit, но чета тук от вечни времена ... предполагам, че това е така, защото reddit не е толкова популярен в САЩ, но тук сме супер готини!

Как да вляза в бижутерската индустрия? Ако нямате пари, как те създават парите си? каква е разликата между "средностатистически човек", който прави $ 50 / час, срещу някой, който прави $ 100 000 годишно с хиляди хора, работещи около тях? Защо всички не забогатяват така? Какво им пречи да го направят или има някаква доста асоциация, която ни държи зад заключените врати. Ако някой може да отговори на тези въпроси, моля да ме уведоми. :) (Също така, ако не харесвате отговорите ми, бъдете доволни да гласувате против)

Как работи златото? Какво е това нещо, наречено златно покритие? Не съм експерт, но има ли доста метал в средата? Каква би била целта на тези неща? Не са ли всички пари направени от дълг или нещо подобно? * Защо не могат да сложат етикет на ментетата си? Ще започна да ставам наистина богат! * Какво по дяволите става веднага в Гърция. Случва ли се някаква доста революция или се опитват да се самоунищожат? Предполагам, че имате отношение към ['Еврооблигации] (http://en.wikipedia.org/wiki/Eurobond), които бяха сериозно обяснение за кризата в Гърция? Благодаря, ОП! ти беше супер полезен!

Как хората се докопаха до тези неща? Ако не сте виждали такъв, те всъщност са метален пръстен около врата или гривна. това е нещо като верижка / чар, но вместо да имате истинска закопчалка (което не е удобно), има два пръстена. централният всъщност държи предмета, докато външният го държи заедно, когато нося гривната си. Какво ще стане, ако ги пусна? Няма значение, защото са свързани с магнити. Защо хората не използват метални пръстени? По-безопасни ли са или е по-лесно да ги загубите на първо място? РЕДАКТИРАНЕ 2 * Извинете! Добавена е допълнителна информация за това как работят тези неща. * РЕДАКТИРАНЕ 2: [Ето това е връзката] (http://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/mq9s4/eli5_why_do_we_all_re). Сигурен съм, че ще намерите някой, който знае повече за това от мен самия, или може би някой тук, който не разполага с максимални познания като мен! Ако някой иска да открие начина за изработване на бижута от злато, моля да ме уведоми! много благодаря . :) РЕДАКТИРАНЕ 2: Благодаря на всички! обосновката, която не споменах, беше, че пръстените бяха много лесни за опитване на ръка. Но ако искате да ги харесате, ето как работят: започвате с обръч, който може да не е достатъчно голям, за да пасне на пръста ви (все пак няма да е твърде малък).